Wat houdt gespiegeld en niet gespiegeld in?
Wanneer de sticker in spiegelbeeld wordt afgedrukt, dan komt de plakkant aan de voorzijde van de sticker. Je kunt de sticker dan binnen plakken en vanaf buiten lezen. Wanneer de sticker 'niet gespiegeld' wordt gemaakt, komt de plakkant aan de achterzijde. Dit is handig wanneer je de sticker aan de buitenzijde van het raam wilt plakken.

Glasfolie en HR++ glas
Ramen waarbij de raamfolie aan binnenkant geplakt worden, hebben een zeer geringe kans op thermische breuken als deze ramen pal in de zon staan, dit omdat de warmte tussen het glas blijft zitten. Ondanks dat er in de glasfolie geen warmtewerende laag verwerkt is, adviseer ik wanneer je HR++ beglazing in je woning hebt, de glasfolie aan de buitenzijde van het raam te plakken. Als de raamfolie aan de buitenkant van het raam geplakt wordt heb je sowieso geen kans op thermische breuken. 

Hoe weet ik of ik HR++ glas heb in mijn woning?
Bij HR++ glas staat er meestal een code op het aluminium tussen de beglazing. Op deze code is te lezen of het om HR++ glas gaat. Mocht je er niet uitkomen, kun je ook de technische gegevens van het huis opzoeken of opvragen bij de aannemer.

Mijn raam is breder dan 58 cm
Door de breedte van het materiaal kan ik de stickers max. 58 cm breed maken. De lengte kan tot max. 220 cm.
Is jouw raam iets groter? Denk dan na of je een glasrandje rondom de sticker mooi vindt staan. Bijvoorbeeld heb je een raam van 66 x 108 cm, dan zou je er voor kunnen kiezen om een randje van 4 cm(66-58=8 8:2=4) rondom over te houden. De afmetingen van de sticker worden dan 58 x 100 cm. Je hoeft dan natuurlijk niet nog extra 5mm er vanaf te halen.

Ik heb gehoord dat het opplakken van glasfoliestickers best lastig is
Het opplakken kan soms als moeilijk worden ervaren. Je moet goed de plakinstructies lezen en opvolgen en van te voren het instructiefilmpje bekijken. Glasfolie is een heel dun materiaal en is daarom gevoelig voor beschadigingen. Werk daarom altijd rustig en voorzichtig. En om een beetje te kunnen oefenen wordt er bij iedere glasfoliesticker bestelling een gratis teststicker meegestuurd. En heb je de mogelijkheid iemand uit je kennissenkring te vragen met ervaring, dan raad ik dat aan te doen.
Het opplakken van de stickers is altijd op eigen risico van de klant. De plakinstructies zijn hierbij een leidraad, maar de handigheid/vaardigheid van de klant zijn hierin de belangrijkste factor.

Er zitten wat bubbeltjes onder de raamfolie
Dat kan heel goed na het opplakken. Waarschijnlijk zijn deze bubbeltjes vocht wat nog onder de sticker zit. Na een paar dagen is het vocht verdampt en zijn de bubbeltjes verdwenen. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je met een naaldje een klein gaatje prikken in de bubbel en dan het vocht of lucht eruit duwen.

Help, het opplakken is helemaal mislukt
Is het plakken ondanks alle plakinstructies, de teststicker en het zorgvuldig werken toch niet gelukt om de sticker netjes op te plakken? Neem dan even contact op per mail en stuur wat foto's door. Aan de hand hiervan kan ik bekijken wat er is misgegaan en eventueel tot een passende oplossing komen.

Hoe kan ik de raamfolie het beste verwijderen?
Het verwijderen van de folie is soms best een klus. De folie zit met lijm op het raam geplakt en moet er vanaf getrokken worden. Bij kleine delen moet je daarom een beetje peuteren om alles er vanaf te krijgen. Om de lijm een beetje zacht te laten worden, kun je de sticker het beste warm maken, bv met een föhn of warm water. 
Nadat de sticker is verwijderd zitten er misschien nog wat lijmresten op het raam. Met warm water goed de ramen zemen en de meeste zullen verdwijnen. Zitten er dan nog lijmresten? Dan kun je het beste stickerverwijderaar gebruiken. Dit koop je bij iedere bouwmarkt. Kijk wel uit voor de verf op de kozijnen.

Terug naar Glasfoliestickers

© 2012 - 2025 Ilse Stickerdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel